top of page
HITRA KINDER PINGVIN                       TORTA
kinder, kidner pingvin, kinder pingvin torta, kinder torta, kinder pingui, pingvin, torta, brez peke, torta brez peke, cheesecake, kinder pingvin brez peke

Sestavine ustrezajo pekaču premera 22 cm.


Piškotna podlaga


180g kakavovih piškotov 
75g stopljenega masla

Piškote zmeljemo v multipraktiku , jim dodamo stopljeno maslo in na hitro zmiksamo (v multipraktiku). 
Potlačimo ob dno podstavka/pekača z odstranljivim obročem in damo na hladno. Lotimo se priprave vmesnega hrustljavega diska.

Čokoladni hrustljavi disk


80g temne čokolade

Čokolado stopimo nad paro in jo enakomerno premažemo na peki papir, na katerega smo zarisali krog premera 20 cm. Damo v hladilnik, da se strdi (lahko tudi v skrinjo, a na ravno podlago).

Krema


500g mascarpone sira 
250g smetane 
80g sladkorja v prahu 
1 jedilna žlica vanilijevega ekstrakta 
10g želatine fix

Mascarpone razmešamo s sladkorjem v prahu in vanilijevim ekstraktom. Prilijemo smetano in želatino fix ter miksamo do goste, a kremne mase. Razdelimo jo na 2 enaka dela.
Prvo polovico premažemo po piškotni podlagi, dobro poravnamo in nanjo položimo čokoladni disk (popolnoma ohlajena čokolada se zlahka odlepi s peki papirja). Pokrijemo z drugo polovico kreme in prav tako dobro zgladimo. Damo v hladilnik in pripravimo čokoladni preliv.

Čokoladni preliv


150g smetane 
150g čokolade

Smetano zavremo, odstavimo in ji dodamo nasekljano čokolado. Premešamo, da se stopi in popolnoma poveže. Enakomerno jo prelijemo po ohlajeni kremi in zgladimo.

 

Dobro ohladimo. 

bottom of page