top of page
REZINE Z JAGODNIM MOUSSOM IN                  VANILIJEVIM JOGURTOM
jagodno vanilijeve rezine, rezine z jagodnim moussom in vanilijo, rezine z jagodnim moussom, jagodni mousse, vanilija, jagodni mousse z vanilijo, rezine jagoda vanilija

Sestavine ustrezajo pekaču velikosti 30x25 ali 30x20cm.

 

Biskvit


3 jajca 
80g sladkorja 
1 vanilijev sladkor 
100g moke 
40g stopljenega masla 
1 čž pecilnega praška 

+Sladkorna raztopina za vlaženje biskvita

Rumenjake penasto zmešamo s sladkorji, dodamo presejano moko s pecilnim praškom in stopljeno maslo. Z lopatko narahlo primešamo sneg beljakov. Pečemo na 180 stopinj cca 10 min - preizkus z zobotrebcem. Pokapamo s sladkorno raztopino.

Jagodni mousse 


300g zmrznjenih jagod
2 žlice sladkorja 
6 lističev želatine 
3 dl stepene smetane

Jagode zavremo s sladkorjem in s paličnim mešalnikom spasiramo v pire. V vrele vmešamo namočeno in ožeto želatino. Ohladimo na sobno temperaturo - ne sme še želirati - in primešamo stepeno smetano. Prelijemo po biskvitu in damo v hladilnik. Lotimo se druge kreme.

Krema z vanilijevim jogurtom 


0,5l kremnega vanilijevega jogurta (land iz eurospina je zelo dober)
2 dl smetane
2 žlici sladkorja v prahu 
2 želatine fix
Vanilijev ekstrakt

Jogurt zmiksamo z vanilijevim ekstraktom in želatinami. Smetano stepemo s sladkorjem v prahu in vmešamo k jogurtu.

Z žlico po celi površini nadevamo v še srednje čvrsto jagodno kremo, tako, da se vgrezne. Ko je jagodna krema prekrita, z lopatko še poravnamo. Za vsaj 2 uri damo v hladilnik, da se dobro ohladi.

Preliv


2 preliva za torte fix


Zavremo 0,5l vode in z njo prelijemo vsebino obeh vrečk, mešamo kakšno minutko. Ko je rahlo ohlajeno - vendar še tekoče! - prelijemo po rezinah in vrnemo v hladilnik.

Da preliv uspe mora biti krema res hladna - torej naj se vam pri pripravi ne mudi. Ne vlivajte neposredno na eno točko in iz višine, saj se lahko naredi jamica.

bottom of page