top of page
KOKOSOVE LEDENE KOCKE
Kokosove ledene kocke

Preprosto in odlično kremno pecivo za vse ljubitelje kokosa in čokolade.

Sestavine ustrezajo pekaču velikosti 18x28 cm.
Biskvit
2 jajci (M)
60 g kristalnega sladkorja
50 g gladke moke
10 g kakava v prahu
Jajci s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Moko združimo s kakavom, presejemo na jajčno maso in nežno vmešamo z lopatko. Maso enakomerno razporedimo po pekaču, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno) in pečemo 9 minut. Pečen biskvit vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži.
Kokosova krema
1 zavitek praška za kokosov puding (Dr. Oetker Special, 80 g ali dva navadna kokosova pudinga)
5 dl mleka
120 g kristalnega sladkorja
250 g mascarpone sira
100 g kokosovega namaza
225 g sladke smetane za stepanje4
4 lističi želatine
4 dl mleka zavremo, ostalo mleko gladko zmešamo s sladkorjem in praškom za puding. Mešanico med mešanjem prilijemo k vrelemu mleku in med stalnim mešanjem kuhamo še par minut, da se puding zgosti. Na dotik ga pokrijemo z živilsko folijo. Lističe želatine 5 minut namakamo v hladni vodi. Sladko smetano srednje čvrsto stepemo in damo na hladno. Želatino ožamemo in jo stopimo v toplem pudingu. Dobro premešamo. Dodamo kokosov namaz in mascarpone sir in z ročnim mešalnikom zmešamo v gladko kremo. Nazadnje z lopatko primešamo še stepeno smetano. 
Biskvit postavimo na podstavek in namestimo okvir. Navlažimo ga s 120 ml kakava ali mleka in enakomerno premažemo s kremo. Površino gladko poravnamo in pecivo damo v hladilnik, da se krema ohladi in učvrsti. 
Čokoladna glazura
80 g sladke smetane za stepanje
60 g temne čokolade
+ kokosova moka za posip
Smetano segrejemo do vretja in jo prelijemo po drobno narezani čokoladi. Počakamo eno minuto in gladko zmešamo z lopatko. Glazuro prelijemo po ohlajeni kremi, posipamo s kokosovo moko in vrnemo v hladilnik, da se čokolada strdi. 
bottom of page