top of page
OREO KOKOS MALINA
BREZ PEKE
Oreo kokos malina brez peke

Tale tortica je tako slastna, da se ji bo reeees težko upreti! Sestavljena je iz mehke piškotne podlage, svežega malinovega želeja in božanske mlečne kreme. 

Sestavine ustrezajo pekaču premera 18 cm.

Piškotna podlaga

150 g Oreo piškotov

50 g stopljenega masla

10 g kokosove moke

25 g sladke smetane

Piškote zmeljemo, jim dodamo vse ostale sestavine in dobro premešamo. Maso enakomerno potlačimo ob dno pekača ali podstavka, okoli katerega smo postavili obroč in damo v hladilnik.

Malinov žele

150 g zmrznjenih malin

2 vaniljeva sladkorja

1,5 lističa želatine (en listič in pol)

Želatino vsaj 5 minut namakamo v hladni vodi. Maline zavremo s sladkorjem in zmeljemo. V topli malinovi kaši raztopimo ožete lističe želatine in ohladimo do mlačnega. Mlačno malinovo kašo prelijemo po piškotni podlagi in vrnemo v hladilnik (lahko tudi zamrzovalnik), da se strdi.

Mlečna krema

170 g sladkanega, zgoščenega kondenziranega mleka (1 tuba Nestle)

250 g mascarpone sira

230 g sladke smetane za stepanje

5 Oreo piškotov

20 g kokosove moke

20 g sladkorja v prahu

3 lističi želatine

Sladko smetano stepemo in damo na hladno. Lističe želatine vsaj 5 minut namakamo v hladni vodi. Mascarpone sir gladko zmešamo s kondenziranim mlekom. 4 žlice kreme odvzamemo, jo segrejemo (ne sme zavreti) in v njej raztopimo ožete lističe želatine. Prilijemo jo k ostali kremi in z ročnim mešalnikom dobro premešamo. Kremi dodamo še nasekljane Oreo piškote, sladkor v prahu in kokosovo moko. Premešamo, da se sestavine povežejo, nazadnje pa z lopatko nežno primešamo še stepeno smetano. Kremo enakomerno premažemo po strjenem malinovem želeju in damo v hladilnik za vsaj 6 ur, da se krema učvrsti. Ohlajeno torto poljubno dekoriramo. 

bottom of page