top of page
POTRATNA ROLADA
Potratna rolada.jpg

Sestavine ustrezajo gospodinjskemu pekaču (pekač od pečice).

Biskvit:

4 jajca M velikosti

120 g sladkorja

110 g moke

1 žlička kakava

Jajci s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko in z lopatko nežno vmešamo. 3/4 mase enakomerno premažemo po pekaču, ki smo ga obložili s papirjem za peko; en trak (četrtino) po dolžini pekača pustimo prazen. Ostali masi primešamo žličko kakava in premažemo po prostem delu pekača. Biskvit pečemo na 200 stopinj 7 minut. 

Na pult raztegnemo kuhinjsko krpo in nanjo položimo list peki papirja. Pečeno rolado zvrnemo na peki papir tako, da je čokoladni del biskvita na robu krpe (torej začnemo zvijati čokoladni del) in biskvit zvijemo v rolado. Ohladimo.

Orehov nadev:

250 ml mleka

200 g mletih orehov

1 rumov sladkor (10 g)

50 g sladkorja

Mleko zavremo in mu dodamo ostale sestavine. Zmešamo v gladko kremo in ohladimo.

Premaz iz kisle smetane:

100 g kisle smetane

20 g sladkorja v prahu

Smetano s sladkorjem z metlico premešamo.

Ohlajeno testo za rolado odvijemo in previdno odlepimo vrhnjo plast peki papirja, na katerem se je pekel biskvit. S pomočjo paletnega noža biskvit enakomerno premažemo z orehovim nadevom. Po orehovem nadevu premažemo kislo smetano in s pomočjo spodnjega peki papirja tesno zavijemo v rolado. Rolado ovijemo v plastično folijo in za nekaj ur damo v hladilnik, da se učvrsti. Ohlajeno rolado posipamo s sladkorjem v prahu.

bottom of page