top of page
RAFFAELLO TORTA V KOZARCU
Raffaello v kozarcu

Raffaello torta v kozarcu je preprosta a slastna sladica, primerna za čisto vse priložnosti. Najprej jo pojemo z očmi, potem pa plešejo še brbončice.

Sestavine so za 4 kozarce prostornine 2,5 dl

Kokosov biskvit (pekač velikosti 34x20 cm)

3 beljaki (M)

150 g sladkorja

150 g kokosa

Beljake stepamo in ko se naredijo mehurčki dodajamo sladkor. Stepemo v gosto, gladko beljakovo kremo. Z lopatko primešamo kokos in maso enakomerno premažemo po pekaču, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj približno 15 minut. Pečen biskvit nekoliko ohladimo in nato izrežemo 8 krogov v širini kozarca. Izrezane kroge položimo na mrežo in ohladimo.

Krema

400 g sladke smetane za stepanje

120 g bele čokolade

50 g sladkanega, zgoščenega kondenziranega mleka (Nestle)

20 g kokosa

mandljevi lističi

kokosov liker

Raffaello kroglice

Belo čokolado stopimo nad paro in ohladimo. Sladko smetano srednje čvrsto stepemo in ji med stepanjem dodamo kondenzirano mleko. Stepamo še toliko, da se sestavine povežejo. Ohlajeno čokolado prilijemo k smetani in z lopatko nežno vmešamo, nato dodamo še kokos. 

Dresirno vrečko s poljubnim nastavkom za brizganje napolnemo s kremo. V kozarce nabrizgamo nekaj kreme in jo posipamo z mandljevimi lističi. Na kremo položimo kokosov biskvit, ki smo ga pokapali z likerjem. Postopek še enkrat ponovimo (krema, mandlji, biskvit) in na vrh nabrizgamo ostanek kreme. Posipamo jo z mandljevimi lističi in na sredino vtisnemo Raffaello kroglico.

Raffaello v kozarcu

Več o MUM5 in zakaj sva neločljiva si lahko pogledate TUKAJ.

bottom of page