top of page
ROLADA Z MALINAMI IN BELO ČOKOLADO
Rolada_z_malinami_in_belo_čokolado.jpg

Maline z belo čokolado so ena mojih ljubših kombinacij okusov. To dvoje sem združila v slastno in puhasto rolado. Priporočam, da uporabite kvalitetno belo čokolado in marmelado z visokim deležem sadja.

 

Biskvit (sestavine za gospodinjski pekač)

5 jajc

150 g sladkorja

130 g moke

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Jajca s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo vsaj 10 minut. Na jajčno maso presejemo moko in jo nežno vmešamo z lopatko. Gospodinjski pekač obložimo s papirjem za peko in ga enakomerno namažemo z biskvitno maso. Pečemo v ogreti pečici 7-8 minut. Na delovno površino raztegnemo čisto kuhinjsko krpo in nanjo položimo list peki papirja. Pečen biskvit takoj zvrnemo na peki papir (tako, da imamo peki papir spodaj in zgoraj) in ga po dolžini zvijemo v rolado. Medtem, ko se biskvit hladi, pripravimo kremo.

Nadev

4-5 jedilnih žlic malinove marmelade z visokim deležem sadja (vsaj 50%)

100 g bele čokolade

100 g mascarpone sira

100 g sladke smetane za stepanje

sveže maline

* 20 g sladkorja v prahu (po želji)

Čokolado stopimo nad paro in ohladimo do mlačnega. Mascarpone sir, (sladkor v prahu) in sladko smetano z ročnim mešalnikom stepemo v kompaktno, a gladko kremo. Ne stepamo predolgo. Prilijemo ohlajeno čokolado in jo vmešamo z lopatko. Damo v hladilnik, dokler biskvit ni popolnoma ohlajen.

Ohlajen biskvit odvijemo in odstranimo zgornjo plast peki papirja. V celoti ga enakomerno premažemo z marmelado. Po marmeladi z žlico razporedimo nadev (do polovice) in ga s paletnim nožem enakomerno razmažemo do 3/4 testa. Ob rob, kjer bomo začeli z zvijanjem, napikamo sveže maline in s pomočjo peki papirja tesno zvijemo v rolado. Ovijemo jo v plastično folijo in za nekaj ur damo v hladilnik, da se nadev učvrsti. Ohlajeno rolado poljubno dekoriramo. 

bottom of page