top of page
SACHER KOCKE
Saher kocke

Sestavine ustrezajo pekaču velikosti 28 x 18 cm.

Biskvit


140 g masla 
140 g temne čokolade
100 g kristalnega sladkorja

100 g sladkorja v prahu
110 g moke
1 žlička vaniljevega ekstrakta
5 jajc M velikosti

Maslo in čokolado stopimo nad paro in ohladimo do mlačnega. Rumenjake zmiksamo s 100g sladkorja v prahu, beljake pa s 100g sladkorja. 
K rumenjakom dodamo čokoladno mešanico in premešamo. Dodamo moko in gladko zmešamo. Nazadnje z lopatko primešamo sneg beljakov. 
Maso razporedimo po pekaču, ki smo ga obložili s papirjem za peko (dno) in pečemo na 170 stopinj 10 min z rahlo odprtimi vrati pečice (zataknemo kuhalnico), nato zapremo vrata in pečemo še 20 min. (preverimo z zobotrebcem, saj čas peke varira od pečice do pečice).

Ohlajamo z odprtimi vrati pečice, nato biskvit previdno vzamemo iz pekača in ga ohladimo na mreži. Tretjino višine biskvita odrežemo in damo na stran.

Potrebujemo še:

2 polni žlici marelične marmelade za premaz

60 g marelične marmelade

60 ml vode

Biskvit damo na podstavek in namestimo okvir. Premažemo ga z dvema žlicama marmelade.

60 g marmelade zmešamo s 60 ml vode in segrejemo. Prihranjen biskvit nadrobimo, mu prilijemo marmeladno mešanivo in dobro premešamo. Dobljeno maso enakomerno razporedimo po testu in poravnamo z gladilko.

Glazura


150g temne čokolade 
110 g sladke smetane

Smetano zavremo in jo prelijemo po nasekljani čokoladi. Počakamo eno minuto in gladko zmešamo z lopatko. Čokolado enakomerno premažemo po pecivu in damo v hladilnik, da se strdi.

Ko se čokolada strdi, pecivo narežemo na kocke. Pokrito hranimo na sobni temperaturi (če imamo pecivo v hladilniku, ga dve uri pred postrežbo hranimo na sobni temperaturi).

bottom of page