top of page
SACHER MEDENJAKI
Sacher medenjaki

Medenjaki so nepogrešljivi med prazniki, tokrat pa sem jih pripravila malce drugače: v Sacher preobleki. Moram reči, da so izpadli super! Pa še cela hiša diši po začimbah in čokoladi. Njama.

Sestavine:

150 g mehkega masla sobne temperature

160 g sladkorja v prahu

180 g medu

3 jajca M velikosti

580 g gladke moke

15 g kakava

15 g pecilnega praška

2 čajni žlički začimb za medenjake

In še:

termostabilna marelična marmelada

200 g temne čokolade

60 g masla

V posodi stoječega mešalnika s trikotnim nastavkom za mešanje puhasto stepemo maslo s sladkorjem v prahu. Med mešanjem dodamo med, nato še eno po eno jajce. Suhe sestavine premešamo in presejemo k masi. Zmešamo v mehko testo. Testo sploščimo, ovijemo s plastično folijo in damo za vsaj 2 uri v hladilnik.

 

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Ohlajeno testo razvaljamo približno 4 mm debelo in izrežemo kroge premera 5 cm. Število krogcev naj bo parno. Na krog testa položimo kupček marmelade, pokrijemo z drugim krogom, robove stisnemo in oblikujemo v žogico. Z razmakom jih polagamo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo v ogreti pečici približno 8 minut. 

Jaz sem testo razdelila na dva dela. Iz enega dela sem naredila polnjene medenjake, drugi del testa pa sem razvaljala 5 mm debelo in izrezala parno število srčkov. Srčke sem pekla približno 6 minut. Ohlajene srčke zlepimo po dva skupaj z marmelado in oblijemo s čokolado.

150 g čokolade in maslo stopimo nad paro. Primešamo 50 g drobno nasekljane čokolade in mešamo, da se stopi. Prelijemo jo v ozko posodico in vanjo pomočimo medenjake - odvečno čokolado otresemo in medenjake polagamo na peki papir. Damo jih na hladno, da se čokolada strdi.

Več o MUM5 si lahko pogledate TUKAJ.

bottom of page