top of page
ČOKOLADNA SLAŠČIČARSKA KREMA
Z  JAGODAMI
Čokoladna slaščičarska krema z jagodami

Idealna sladica za Valentinovo ali kar tako. Kozarčki so napolnjeni z jagodami, maceriranimi v rumu in puhasto čokoladno slaščičarsko kremo. Sladica je hitro pripravljena, je enostavna in še super zgleda!

Sestavine zadoščajo za 4 kozarce prostornine 1,5 dl

Macerirane jagode

150 g svežih jagod

2 vaniljeva sladkorja

1 zamašek domačega ruma

Jagode operemo in narežemo na drobne kocke. V skledici jih zmešamo s sladkorjem in rumom in pustimo, da odstojijo do uporabe. Vmes parkrat premešamo.

Čokoladna slaščičarska krema

250 ml mleka

2 rumenjaka

1 žlička vaniljeve paste ali arome

55 g kristalnega sladkorja

10 g grenkega kakava

10 g škroba

65 g jedilne čokolade

30 g masla

150 g sladke smetane za stepanje

2 dl mleka z vaniljo zavremo. Ostalo mleko gladko zmešamo z rumenjakoma, sladkorjem, kakavom in škrobom. Rumenjakovo mešanico najprej temperiramo z nekaj vrelega mleka, nato prelijemo v kozico z ostalim mlekom in med stalnim mešanjem kuhamo par minut, da se krema zgosti. Kuhano kremo odstavimo in v njej najprej stopimo na koščke narezano čokolado, nato še maslo. Kremo zlijemo v drugo, večjo posodo in jo pokrijemo s plastično živilsko folijo tako, da se dotika kreme. Ohladimo.

Sladko smetano stepemo in damo na hladno. 

Ko je krema ohlajena, jo z ročnim mešalnikom gladko premešamo. Z lopatko ji primešamo stepeno smetano in kremo nadevamo v dresirno vrečko, opremljeno z velikim zvezdastim nastavkom.

Jagode razdelimo v kozarce in nato nabrizgamo še čokoladno kremo. Dekoriramo s svežimi jagodami in krokantom. 

bottom of page