top of page
TIRAMISU ROLADA
Tiramisu rolada

Za vse ljubitelje tiramisuja. Ta rolada je reeees zadetek v polno, pa še tako enostavna za pripravo. Če boste sledili postopku, je uspeh zagotovljen. 

Sestavine ustrezajo gospodinjskemu pekaču (pekač od pečice).
Biskvit
5 jajc (M)
140 g kristalnega sladkorja
110 g gladke moke
20 g škroba
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Jajca s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo vsaj 10 minut. Moko premešamo s škrobom in jo presejemo na jajčno maso. Nežno jo vmešamo z lopatko in enakomerno premažemo po pekaču, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo 8 minut (pazimo, da testa ne prepečemo!). Pečen biskvit z zgornjo stranjo zvrnemo na kuhinjsko krpo, na katero smo položili še en listi papirja za peko in s krpo ter papirjem za peko vred zvijemo v rolado. Pustimo, da se ohladi.
Kavna raztopina
80 ml kave
2 vaniljeva sladkorja
40 ml mleka
V vroči kavi stopimo sladkor, dodamo mleko in premešamo.
Krema
230 g mascarpone sira
200 g sladke smetane za stepanje
pol zamaška Baileys-a (po želji)
80 g sladkorja v prahu
* kakav v prahu
Sladko smetano stepemo. Mascarpone sir gladko zmešamo z likerjem in sladkorjem v prahu. Z lopatko primešamo še stepeno smetano.
Ohlajen biskvit odvijemo in previdno odlepimo papir za peko. S pomočjo čopiča ga enakomerno navlažimo s kavno raztopino. Posipamo s kakavom v prahu in enakomerno premažemo s kremo (pustimo 3 cm prostega roba). Ponovno posipamo s kakavom v prahu in zvijemo v rolado. Rolado tesno ovijemo v živilsko folijo in damo za vsaj dve uri v hladilnik, da se krema učvrsti. 
Premaz
150 g sladke smetane za stepanje
15 g sladkorja v prahu
Ohlajeni roladi odstranimo živilsko folijo, jo premažemo s stepeno sladko smetano in posipamo s kakavom.
bottom of page